Προσβάσεις

Ε. Δ. 1, 3& 5 – Κλένια – 12.08 χλμ.

 

Περιγραφή:Η ειδική έγινε  για 1η φορά  το 2008 στο πρωτάθλημα (12ο Ράλλυ Κορίνθου) ,από τότε χρησιμοποιήθηκε και στο Ράλλυ Ακρόπολις. Τα πρώτα 7 χλμ είναι επίπεδα με  μέτριες εναλλαγές ανηφόρας – κατηφόρας, τα επόμενα 3 χλμ, είναι έντονα ανηφορικά με πολύ φαρδύ οδόστρωμα και τεράστιες ευθείες, ενώ στο τελείωμά της, που η ειδική γίνεται επίπεδη, τα αυτοκίνητα θα αγγίσουν την τελική τους ταχύτητα. 

Αφετηρία: Από την Κόρινθο ακολουθείτε τον Δρόμο Κορίνθου- Άργους και φτάνετε στο Χιλιομόδι , συνεχίζετε για 4,8χιλ στο δρόμο Κορίνθου – Άργους με κατεύθυνση προς Άργος, αμέσως μετά  τις 2ες  γραμμές του τρένου , στρίψτε αριστερά στο δρόμο προς Κλένια παράλληλα στις γραμμές. Στα 1,6 χλμ βρίσκεται η αφετηρία της Ε.Δ.

Τερματισμός: Από την Κόρινθο ακλουθείτε τον Δρόμο Κορίνθου- Άργους και φτάνετε στο Χιλιομόδι , στην πλατεία που συναντάτε κάνετε αριστερά για Κλενια. Στα 3,1χιλ βρίσκεστε στην Πλατεία του χωρίου , ακολουθητε τον δρόμο αριστερά για Αγιονόρι Στεφάνι ( Πινακίδα Αστεροσκοπείο Στεφανίου)  .Στα 5,3χιλ δεξιά για Στεφάνι 3,3 χλμ μετά την εκκλησία του Στεφανίου, όπου χωματόδρομος  δεξιά βρίσκεται ο τερματισμός της Ε.Δ.

 Ενδιάμεσες διαδρομές:

  • Στην πλατεία του χωριού Κλένια στρίψτε δεξιά, και στα 300μ αριστερά προς Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα.

250μ μετά συνεχίζετε ελαφρά δεξιά. ΔΕΝ ακολουθείτε την πινακίδα προς Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα.

Στα 1,2χλμ φτάνετε στο 2,99χλμ της Ε.Δ. όταν δείτε μπροστά σας το χωματόδρομο.

  • Από τη μικρή πλατεία μέσα στο Χιλιομόδι συνεχίζετε στο δρόμο προς Άργος. Στα 7,40χλμ μετά την είσοδο στο χωριό Αγ.Βασίλειος, στο κέντρο του χωριού στρίψτε αριστερά για άνω Αγ.Βασίλειο στη διασταύρωση με το βενζινάδικο BP στα δεξιά.

Στα 1,60χλμ αριστερά στο σπίτι με τις μαύρες πόρτες, και στα 500μ αριστερά στη διχάλα. Στα 100μ φτάνετε στο 7,16χλμ της Ε.Δ.     

 

 

ΕΔ 2,4,6 Χιλιομόδι  – 11.60 χλμ.

 Περιγραφή: Στενή γενικά σαν διαδρομή, γρήγορη στην αρχή μέσα στο δάσος, γίνεται τεχνική με “πονηρά” σημεία για τα υπόλοιπα χιλιόμετρα όπου και θα κάνει διαφορές.

Αφετηρία:

Στην ΠΕΟ Κορίνθου  Άργους, περνάμε την έξοδο του χωριού Σολωμός και κατευθυνόμαστε προς Χιλιομόδι. Μετά από 5,60 χλμ, αριστερά στην Ταβέρνα – Βαρέλα Κυν.Συλλόγου,απέναντι από διασταύρωση Μαψού.

Τερματισμός: Μετά τον Σολομό αριστερά προς Αθίκια στα 2,30χλμ (Διασταύρωση Αλαμάνου) δεξιά στο χωματόδρομο είναι το Stop.
Ενδιάμεσες διαδρομές:

  • Στο δρόμο προς Άργος, περνάμε την έξοδο του χωριού Σολωμός και κατευθυνόμαστε προς Χιλιομόδι, 1,5χλμ μετά την διασταύρωση των Αθικίων , αριστερά χωματόδρομος στα 200μέτρα θα βρεθείτε στο τελευταίο χλμ τις ειδικής.
  • Φτάνοντας στο Χιλιομόδι, κάνουμε αριστερά στην Πλατεία (Εκκλησία) και στο 1χμλ πάλι αριστερά προς Καμαρέτα-Ι.Μ.Φανερωμένης . Μετά τις γραμμές του τρένου στα αριστερά προς Καμαρέτα, κάτω από την ταβέρνα παρακολουθείτε το 3,9χλμ της ειδικής.